Ontstressen & Ontspannen

Juist voor die mensen die sterk in het leven staan, een drukke baan hebben, gezin, grote vriendenkring, aan sport doen, gelukkig willen leven en gezond proberen te eten, die zouden regelmatig gemasseerd mogen worden. Dit doe ik door het beste te halen uit de westerse en oosterse massage. Door de snelle economische groei van het oosten, komt deze levensstijl weer naar ons toe. De oosterse en westerse levensstijlen en gewoontes ontmoeten elkaar. Door deze opgedane vaardigheden zijn mijn massages veelzijdig. Ik werk intuïtief en energetisch.

Je kunt bij mij terecht voor onder andere:

Shiatsumassage

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is een vorm van massage waarbij ik gebruik maak van draaiende bewegingen met mijn duimen, vingers, handpalmen en ellebogen op specifieke punten op het lichaam. Aangevuld met rekkingen en strekkingen laat ik de energie weer stromen.

Sportmassage

De sportmassage is een vrij stevige behandeling en geeft verbetering aan de doorbloeding en stofwisseling. Het geeft stimulering van de spieractie en afdrijving van vocht. Door ontspanning of juiste activering van de spier wordt de spierspanning beinvloed. Verder kunnen verhardingen in de spieren worden bestreden. De behandeling heeft een positieve invloed op het welbevinden door een korte hersteltijd, verdieping van de ademhaling, slaapbevordering en verbetering van de mentale stemming.

Ontstressmassage

Hebben zich vermoeidheid en stress zich in je lichaam en geest opgestapeld,  dan is deze massage uitermate geschikt om verlichting te brengen. Traditionele massagetechnieken gecombineerd met moderne Westerse en Oosterse behandelmethoden, gericht op het gevoel van ontspanning en balans. Er is geen doeltreffender oppepper voor lichaam en geest.

Cupping

Cupping gebruik ik als een ondersteunende behandeling bij de massage waarbij een vacuüm bovenop de huid gecreëerd wordt. Ik maak gebruik van een kopje, gemaakt van plastic. Dit kopje wordt op de huid geplaatst  en vervolgens vacuüm gezogen, waardoor het ondergelegen weefsel omhoog wordt getrokken. Eventuele verklevingen, knopen en spanning in de spieren worden zo plaatselijk losgemaakt, werkt vochtafdrijvend en brengt zuurstofrijk bloed naar spieren en de huid.

Hoofd-, nek- en schoudermassage

Vooral doeltreffend voor mensen bij wie door stress dit gebied vast is gaan zitten. Een ontspannende massage die zich vooral richt op klachten die voorkomen ter hoogte van het hoofd, nek en schouders. Vastzittende schouders, een geblokkeerde nek, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn; dit kunnen allemaal stressverschijnselen zijn die met deze massagevorm enorm veel verlichting bieden.

Stoelmassage

Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werkgerelateerde klachten (RSI) te verlichten en te voorkomen. Door middel van het toepassen van diverse technieken afkomstig uit de klassieke Thaise, Ayurevedische en Shiatsu massage maak ik rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen los.

Voetmassage

Onder je voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Deze punten staan in verbindingen met de rest van je lichaam: organen, beenderen, weefsel, spieren. Door specifieke punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen en de  zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd.